O Brasserie Olympique
Szanowni Państwo,
Serdecznie witamy w Brasserie w Hotelu Francuskim.
Nasza Brasserie Olympique to wyjątkowe miejsce o ponad 100-letniej tradycji.
Szef Kuchni Diana Olechnowicz zaprasza Państwa do Brasserie w Hotelu Francuskim, który nieprzerwanie od 1912 roku wpisuje się w historię Krakowa.
Motywem przewodnim Brasserie jest tradycyjna i ponadczasowa klasyczna kuchnia francuska, przeżywająca świetność w okresie Belle Époque.
Kulinarna przygoda rozpoczyna się od ślimaków po burgundzku, a kończy się na starannie wyselekcjonowanych francuskich winach oraz alkoholach.
Brasserie jest zlokalizowana na parterze.
Godziny otwarcia 13:00 – 22:00
Dania na wynos
Lp. Dania garmażeryjne Miara Cena zł
1 Śledź w oleju 150 g 8,-
2 Śledź w śmietanie 150 g 9,-
3 Pasztet z dziczyzną 150 g 9,-
4 Karp panierowany 120 g 8,-
5 Karp panierowany - smażony 120 g 9,-
6 Karp po żydowsku 200g 14,-
7 Schab pieczony ze śliwką 1 kg 33,-
8 Szynka pieczona faszerowana śliwkami i czosnkiem 1 kg 36,-
9 Kaczka pieczona faszerowana jabłkami 1 szt. 49,-
10 Ryba po grecku 150 g 11,-
11 Pierogi ruskie 10 szt. 10,-
12 Pierogi z kapustą i grzybami 10 szt. 12,-
13 Krokiet z kapustą panierowany 1 szt. 3,-
14 Krokiet z kapustą smażony 1 szt. 4,-
15 Uszka z grzybami 0,5 kg 29,-
16 Kapusta Wigilijna z grochem 200 g 9,-
17 Kapusta czerwona 100g 5,-
18 Barszcz czerwony 1,5 l 12,-
20 Zupa grzybowa 1,5 l 19,-
21 Sałatka jarzynowa 100g 6,-
22 Sałatka śledziowa 150g 9,-
Lp. Ciasta i słodycze Miara Cena zł
1 Ciasto miodowe 0,5 kg 20,-
2 Tort czekoladowy 1,5 kg 130,-
3 Orzechowiec 0,4 kg 25,-
4 Sernik mały/duży 0,6/1,2 kg 19/30,-
5 Piernik z bakaliami 0,5 kg 25,-
6 Makowiec 0,5 kg 20, -
7 Szarlotka 0,5 kg 17,-
23.12.2014 wtorek 12:00 – 21:00
24.12. 2014 środa (Wigilia) 9:00 - 13:00
Lp. Dania garmażeryjne Miara Cena zł
1 Śledź w oleju 150 g 8,-
2 Śledź w śmietanie 150 g 9,-
3 Pasztet z dziczyzną 150 g 9,-
4 Karp panierowany 120 g 8,-
5 Karp panierowany - smażony 120 g 9,-
6 Karp po żydowsku 200g 14,-
7 Schab pieczony ze śliwką 1 kg 33,-
8 Szynka pieczona faszerowana śliwkami i czosnkiem 1 kg 36,-
9 Kaczka pieczona faszerowana jabłkami 1 szt. 49,-
10 Ryba po grecku 150 g 11,-
11 Pierogi ruskie 10 szt. 10,-
12 Pierogi z kapustą i grzybami 10 szt. 12,-
13 Krokiet z kapustą panierowany 1 szt. 3,-
14 Krokiet z kapustą smażony 1 szt. 4,-
15 Uszka z grzybami 0,5 kg 29,-
16 Kapusta Wigilijna z grochem 200 g 9,-
17 Kapusta czerwona 100g 5,-
18 Barszcz czerwony 1,5 l 12,-
20 Zupa grzybowa 1,5 l 19,-
21 Sałatka jarzynowa 100g 6,-
22 Sałatka śledziowa 150g 9,-
Lp. Ciasta i słodycze Miara Cena zł
1 Ciasto miodowe 0,5 kg 20,-
2 Tort czekoladowy 1,5 kg 130,-
3 Orzechowiec 0,4 kg 25,-
4 Sernik mały/duży 0,6/1,2 kg 19/30,-
5 Piernik z bakaliami 0,5 kg 25,-
6 Makowiec 0,5 kg 20, -
7 Szarlotka 0,5 kg 17,-
23.12.2014 wtorek 12:00 – 21:00
24.12. 2014 środa (Wigilia) 9:00 - 13:00