- Starters
- Soups
- Salads
- Moules
- Main courses
- Desserts
Starters
1. |
Krewetki w białym winie / bagietka Prawns in white wine / baguette |
35,00 |
2. |
Ślimaki po burgundzku Burgundy snails |
29,00 |
3. |
Pâté z kaczych wątróbek / bagietka Duck Liver Pâté / baguette |
12,00 |
4. |
Tatar wołowy po francusku / bagietka French steak tartare / baguette |
32,00 |
5. |
Tatar wołowy po francusku / frytki French steak tartare / french fries |
37,00 |
Soups
6. |
Zapiekana zupa cebulowa Baked onion soup |
16,00 |
7. |
Zupa rybna / grzanki z sosem Rouille Fish soup / croutons with Rouille sauce |
25,00 |
8. |
Bulion z pieczonych mięs / lane kluski Roast meat broth / noodles |
17,00 |
Salads
9. |
Sałatka Nicoise Nicoise salad |
33,00 |
10. |
Sałatka z kozim serem Salad with goat cheese |
33,00 |
Moules
11. |
Mule w białym winie / frytki z parmezanem lub bagietka Moules in white wine / french fries with parmesan cheese or baguette |
35,00 |
12. |
Mule w sosie śmietanowym / frytki z parmezanem lub bagietka Moules in creamy sauce / french fries with parmesan cheese or baguette |
35,00 |
Main courses
13. |
Gnocchi Parisienne / szpinak / pieczarka portobello Gnocchi Parisienne / spinach / Portobello mushroom |
28,00 |
14. |
Risotto z grzybami Risotto with mushrooms |
30,00 |
15. |
Risotto z grzybami i foie gras Risotto with mushrooms and foie gras |
42,00 |
16. |
Brandade z dorsza / kruszonka z chleba / sałata Cod Brandade / bread crumble / salad |
32,00 |
17. |
Filet z sandacza / por / rodzynki Zander fish fillet / leek / raisins |
45,00 |
18. |
Sole Meunière / blanszowane warzywa sezonowe Sole Meunière / blanched seasonal vegetables |
89,00 |
19. |
Królik w śmietanie / ziemniaki La Ratte z masłem truflowym / sałata Braised rabbit in cream sauce / La Ratte potatoes with truffle butter / salad |
56,00 |
20. |
Pierś z kaczki / purée z pieczonych jabłek i dyni / konfitura z cebuli / sos z pieprzem seczuańskim Duck breast / baked apple and pumpkin purée / onion jam / sauce with Sechuan pepper |
52,00 |
21. |
Wołowina po burgundzku / szpecle Beef bourguignon / Spatzle |
38,00 |
22. |
Filet Mignon / quiche royale z boczniakami / sos Tortue Fillet Mignon / quiche royale with oyster mushrooms / Tortue sauce |
75,00 |
Desserts
23. |
Rum Baba / krem chantilly / owoce Rum Baba / chantilly cream / fruits |
14,00 |
24. |
Tradycyjny Crème brûlée Traditional Crème brûlée |
16,00 |
25. |
Bavarois z ciemnej czekolady / czarna porzeczka Dark chocolate Bavarois / black currant |
18,00 |