Menu

  • Starters
  • Soups
  • Salads
  • Moules
  • Main courses
  • Desserts

Starters

1.

Krewetki w białym winie / bagietka

Prawns in white wine / baguette

35,00

2.

Ślimaki po burgundzku

Burgundy snails

29,00

3.

Pâté z kaczych wątróbek / chutney / bagietka

Duck Liver Pâté / chutney / baguette

12,00

4.

Tatar wołowy po francusku / bagietka

French steak tartare / baguette

32,00

5.

Tatar wołowy po francusku / frytki

French steak tartare / french fries

37,00

Soups

6.

Zapiekana zupa cebulowa

Baked onion soup

16,00

7.

Zupa rybna / grzanki z sosem Rouille

Fish soup / croutons with Rouille sauce

25,00

8.

Bulion z pieczonych mięs / lane kluski

Roast meat broth / noodles

17,00

Salads

9.

Sałatka Nicoise

Nicoise salad

33,00

10.

Sałatka z kozim serem

Salad with goat cheese

33,00

Moules

11.

Mule w białym winie / frytki z parmezanem lub bagietka

Moules in white wine / french fries with parmesan cheese or baguette

35,00

12.

Mule w sosie śmietanowym / frytki z parmezanem lub bagietka

Moules in creamy sauce / french fries with parmesan cheese or baguette

35,00

Main courses

13.

Gnocchi Parisienne / szpinak / pieczarka portobello

Gnocchi Parisienne / spinach / Portobello mushroom

28,00

14.

Risotto z grzybami

Risotto with mushrooms

30,00

15.

Risotto z grzybami i foie gras

Risotto with mushrooms and foie gras

42,00

16.

Brandade z dorsza / kruszonka z chleba / sałata

Cod Brandade / bread crumble / salad

32,00

17.

Filet z sandacza / por / rodzynki

Zander fish fillet / leek / raisins

45,00

18.

Sole Meunière / blanszowane warzywa sezonowe

Sole Meunière / blanched seasonal vegetables

89,00

19.

Królik w śmietanie / ziemniaki La Ratte z masłem truflowym / sałata

Braised rabbit in cream sauce / La Ratte potatoes with truffle butter / salad

56,00

20.

Pierś z kaczki / purée z pieczonych jabłek i dyni / konfitura z cebuli / sos z pieprzem seczuańskim

Duck breast / baked apple and pumpkin purée / onion jam / sauce with Sechuan pepper

52,00

21.

Wołowina po burgundzku / szpecle

Beef bourguignon / Spatzle

38,00

22.

Filet Mignon / quiche royale z boczniakami / sos Tortue

Fillet Mignon / quiche royale with oyster mushrooms / Tortue sauce

75,00

Desserts

23.

Rum Baba / krem chantilly / owoce

Rum Baba / chantilly cream / fruits

14,00

24.

Tradycyjny Crème brûlée

Traditional Crème brûlée

16,00

25.

Bavarois z ciemnej czekolady / czarna porzeczka

Dark chocolate Bavarois / black currant

18,00

Copyright 2014 Hotel Francuski | wykonanie aliso.pl